Regler, strategier och tips för blackjack!

Detta kortspel är populärt på både online och offline casinon.

Spelets syfte är att slå dealerns poäng samtidigt som du håller dig så nära 21 som möjligt utan att „busting” – går över. Det spelas vanligtvis med 6 eller 8 kortlekar, och det kan innehålla flera extra spelare, som alla tävlar mot dealern.

Grunderna i Blackjack

Spelets mål

Att spela mot en dealer med en bättre hand är spelets mål, och detta uppnås genom att „busta” din hand så nära 21 som möjligt utan att överskrida den.

Värden på korten

1. Det nominella värdet på alla numrerade kort från 2 till 10 räknas.
2. Värdet på alla bildkort (knekt, dam och kung) är tio.
3. Ett ess kan vara antingen en etta eller en elva.

Kom igång med spelet

1. Bestäm din budget — Innan du sätter dig ner och börjar spela rekommenderar vi att du tar med dig motsvarande 40 händer till bordet.

2. Välj ett bord – Varje bord kommer att ha ett lägsta och högsta insatsbelopp; välj en där du kan spela en hand för ungefär en fjärdedel av din budget. Till exempel, om du har £200 på din bankrulle, bör du spela £5 per hand.

3. Välj en plats – Du kan sitta i en tom stol vid bordet, till och med mer än en. Medan mitten du väljer inte har någon betydelse för resultatet av en given hand, börjar dealern från ena änden när han delar ut, och handlingen börjar med den första spelaren som ska behandlas och fortsätter tills alla har behandlats.

4. Bestäm hur mycket du vill modifiera och experimentera med. Dessa pengar omvandlas sedan till marker, som används i spelet, och du kan lösa in dem för riktiga pengar i slutet av vilken hand som helst och gå därifrån.

Försäkring för Blackjack

Om dealerns uppåtvända kort är ett ess, har alla spelare möjlighet att ta en försäkring. Du kommer att sätta in en insats motsvarande hälften av din ursprungliga insats om du väljer att ta försäkring. Om dealern sedan får Blackjack och det andra kortet har ett värde på 10, kommer du att dubbla din insats; annars förlorar du försäkringssatsningen.

Variationer i Blackjack-odds

Om du vill ta Blackjack på allvar måste du bedöma dina odds för det spel du spelar. De många regelvariationerna bestämmer blackjack oddsen. Vissa online blackjack-sajter kan vara tvetydiga om detta, så håll utkik. Dessa principer kan också användas för att ändra din blackjack-strategi. Efter att ha gjort de nödvändiga strategijusteringarna visar följande tabell effekten av regelvariationer på spelarens förutsägelse att återvända. Dessa justeringar är i jämförelse med de vanliga Atlantic City-reglerna, som resulterar i en beräknad avkastning på -0,43 procent för en spelare: 8 kortlekar, Dealern står på en mjuk 17, spelaren kan dubbla på något av de två första korten, dubbla efter delning, och dela till fyra händer.

All right reserved © Pacanele .net - Google Adsense Privacy Policy